kolmapäev, 3. november 2010

Vägev hooaja lõpp

Juba neli päeva on möödas hooaja lõpuvõistlusest. Carol on veest väljas ja ootab talviseid täiendusi, et taas järgmisel hooajal vees sulistada. Blogi sissekannet pole jõudnud teha, pole ka isu olnud - tähendab see ju nüüd umbes poolt aastat ilma purjetamiseta.

Nagu eelmisest blogi sissekandest näha võis, oli Caroli meeskond eelmisel õhtul taaskord soolatopside-mobiilide ja muude käepäraste vahenditega järgmise päeva võidusõidu strateegiat paika panemas. Ja strateegia tuli hea:)  Hea start, paar nutikat pauti ja finish - vahi!

Viimaseks võistluseks saime kokku hea meeskonna - Martin, Mikk soodis, Viljar roolis ja Roger vööris. Isegi meie nr.1 klaverimees Kert sai aru, mis tõeliselt loeb ja jõudis reede õhtul Eestisse.

Laupäeva hommik oli aga kõike muud kui plaanipärane. Esiteks ei saanud ma Rogerit, Kerti ja Mikku kätte, ju neil venis strateegia arutamine pikemale. Läksin pesema ja pesusttulles avastasin telefonist 3 vastamata kõnet. Tööl oli internet kadunud ja sellega seoses kogu Tallinna teenindusüksus "rajalt" maas.
Ühenduse pakkuja helpdeskist tagasiside oli kõike muud kui positiivne. Nad ei osanud öelda, millal ühendus saab taastatud. Ajasin kiirelt ka kliendihalduri ülesse, aga kahjuks ei suutnud ka tema mind aidata. Ja nagu ikka tekib sellistes olukordades probleeme juurde. Nii ma siis istusin telefoni otsas, ajasin inimesi üles ja üritasin probleeme lahendada. Kui lõpuks vabanesin, oli ülejäänud meeskond juba teel Piritale.

Õnneks jõudsime merele ilma lisaprobleemideta ning olime stardikaatri juures õigeaegselt. Vahetasime algselt valitud G1 - G2 vastu, ajasime trimmi paika ja ootasime starti. Rada oli ootamatult pikk - start - 1
märk Russalka juures, kuulimuna, 1 märk Russalka juures, 3 märk (ehk 2 Tallinna lahe laevatee ohutu vee poi), kuulimuna, 1 märk Russalka juures, kuulimuna, finish. 1-3 grupp startis seekord koos, oma starti sõites proovis Viljar veel käiku ja jälgisime, kuidas 1 grupi jahid starti sõitsid, Viljar valis stardiks sobivat kohta. Kogu meeskond hakkas aga muretsema, kas ikka nii õigeks ajaks starti jõuame. Oleme ju korduvalt selles osas eksinud. Aga stardi saime hea, endi hinnangul 11 jahist oli meil nii öelda kolmanda koha start. Oktoobrikuu parim.  Selle aasta kolmapäevakute üldvõitja Tuulelaul jäi karpi kinni, mis meile oli aga eriti magus, saime ka meie neid vähemalt korra hooaja vältel neid oma ahtrist vaadata. Paraku jäi see õnn üürikeseks, sest Tuulelaulu poisid on hooaja lõpuks ikka täiesti uskumatult head sõitu teinud.

Sõidu edenedes sõitsid Blanca ja Tuulelaul aina rohkem eest ära. Esimesest märgist spinniga tagasi sõites katsid meie tuult Viru ja Eneli. Viru võttiski lõpuks meist märgi enne ja Eneli peale meid. Kuulimuna märgis ei saanud me aga spinni õigeaegselt alla ja siis see juhtus - panime märgile paugu ära. Eneli pealt hüüti kohe 360 ja see meil ees seisiski. Kõigepealt oli aga vaja spinni poom maha saada ja G2 trimmi. Käigu saime hästi ülesse ja kui Eneli meil ahtrist läbi sõitis, tegime ka 360 ära (see siis tähendab ringi ümber enda telje).

Vahepeal sõitsid aga Blanca ja Tuulelaul end sõna otses mõttes teiste ees täpiks. Laevatee ohutuveemärgis jäi Merihunt broachi käigus oma roolist ilma. Ka meil läks peale seda märki põnevaks. Üritasime sõita spinniga nii teravalt, et märki välja läheks, paraku see ei õnnestunud. Kui otsustasime spinni alla võtta lõpuks, lasime kogemata spinni valli liialt vara lahti ja pidime spinni veest kokku korjama. Kuulimuna märgis olime Viru järel ja Eneli ees. Kahjuks hakkas meie G2 rebenema. Iga paudiga rebenes see aina enam ja enam - sõidu lõpus oli tagaliik pea tervenisti muust purjest eraldatud. Sellega kadus ka meie võime tervalt sõita ja nii sõitis Eneli meist lihtsalt üle. Lõpuga tegid nad väga head sõitu - hiljem õnnestus neil ka Virust üle sõita. Finishiprotokollis olid nad küll meist tagapool, aga see tänu tik-takile.

Küll aga peame seda enda hooaja parimaks sõiduks, 4 tunnise sõiduga (meie jõudsime finishisse - 3:55:20 peale starti) jäime ulmelist sõitu teinud Tuulelaulust  maha 17 minutit. Sarnane vahe on meil olnud ka vahel tunni ajase sõiduga. Virust, kes teeb väga head sõitu ja on meiega võrreldava palliga, olime maas vaid 2 minutit. Kokkuvõttes saavutasime tubli 5 koha, mille üle olime väga õnnelikud - nagu varem mainitud, kindlasti parim sõit kogu hooaja peale:)

Kogu pulli lõpetasime loomulikult võidushampusega ja karikatega. Kuna hooaja vältel oleme saanud vaid ühe karika (tagantpooltparim karikas) ja keegi väga meile karikaid ise pakkuma ei tule, siis otsustasime Caroli vapraid kapteneid premeerida isetehtud karikatega. Kaptenid olid siiralt õnnelikud - vähemalt oli, kust shampust juua:):):)

Tervitame kõiki veerandisi - oli lahe hooaeg ja teiega oli tore konkureerida. Teeme järgmisel aastal uuesti:)

Finishiprotokollis:
1. Tuulelaul
2. Blanca
3. Viru
4. Minni
5. Carol
6. Leila
7. Eneli
8. Greta
9. Loviise
10. Astraia
DNF - Merihunt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar